Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rotterdamse campagne ‘Armoede Nee. Meedoen Ja’

De Rotterdamse wethouder Jantine Kriens (Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke opvang) opent zaterdag de week 'Armoede Nee. Meedoen Ja' op het Afrikaanderplein in Rotterdam. De week zal geheel in het teken staan van het aanpakken van de armoede. Met de opening van de week geeft de wethouder ook het startsein voor een speciale campagne.
Rotterdamse campagne 'Armoede Nee. Meedoen Ja'

Met de campagne wil wethouder Jantien Kriens Rotterdammers met een laag inkomen stimuleren om meer gebruik te maken van inkomensondersteuning, zoals uitkeringen en schuldhulpverlening.

Een team van de gemeente geeft zaterdagmiddag op het plein voorlichting. Kinderen vanaf acht jaar kunnen de gratis training ‘Bedenk goed wat je met je Euro doet’ volgen.

Haagse markt
Diverse wethouders in andere steden gingen Kriens al voor met soortgelijke initiatieven. Zo wil de Haagse wethouder Henk Kool (Sociale Zaken) een markt organiseren voor armen in de stad. Hier kunnen ze alle regelingen vinden die er zijn op het gebied van gemeentelijke kortingen en tegemoetkomingen.

Feuilleton
De gemeente Berkelland (Gelderland) startte vorig jaar in het huis-aan-huisblad Achterhoek Nieuws een feuilleton over mensen met financiële problemen. Tegelijk bevatte de serie voorlichting over de gemeentelijke armoederegelingen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.