Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rotterdam tevreden over avondklok

Steeds minder jongeren in de Rotterdamse wijk Katendrecht zorgen ’s avonds voor overlast op straat. De avondklok die in mei in is gesteld, is effectief: raddraaiers begeven zich na negen uur niet meer op straat.
Rotterdam tevreden over avondklok

Dat blijkt uit een recente evaluatie van de gemeente en de politie, zo meldde een woordvoerder maandag. Burgemeester Ivo Opstelten stelde de avondklok half mei in voor jongeren uit elf gezinnen. Als zij zich op de verboden tijdstippen op straat begeven, brengt de politie hen naar huis.

Bijeffect
‘In het begin moest de politie ze nog wel eens thuis afleveren en controleerden we regelmatig. Nu voeren we steekproeven uit in de wijk, maar de bewoners houden zich aan de regels’, aldus de zegsman. Bovendien, zo stelt hij, heeft de regel als positief bijeffect dat meer ouders hun kinderen vroeger naar binnen halen. ‘Voorlopig gaan we hiermee door.’ De probleemgezinnen krijgen onder meer ondersteuning bij de opvoeding en het draaien van hun huishouden.

Premtime
Aanleiding voor de maatregel was een

uitzending van het televisieprogramma Premtime

over de problemen op het schiereiland. Daarin was te zien dat kinderen in de leeftijd van negen tot en met vijftien jaar veel overlast veroorzaakten, buurtbewoners intimideerden en vernielingen aanrichtten. Zo overvielen twee jongens van twaalf en vijftien jaar in januari een sigarenboer op Katendrecht. Ze gebruikten daarbij een neppistool en maakten naast sigaretten ook geld buit. (ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.