Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

PVV: hulp chronisch zieke inkomensafhankelijk

Het kabinet wil de tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten niet halveren, maar inkomensafhankelijk maken. Dat stelt PVV-Tweede Kamerlid Fleur Agema. De PVV is als gedoogpartij nauw betrokken bij de plannen voor Prinsjesdag.
PVV: hulp chronisch zieke inkomensafhankelijk

Dinsdag werd duidelijk dat het kabinet het budget voor de regeling (nu 580 miljoen euro) wil halveren. Agema kreeg daarover veel verontruste mails en ze wil het beeld nu corrigeren, ook al mag ze eigenlijk niks verklappen van de Prinsjesdagstukken.

Inkomensgrens
‘De suggestie is dat het geld voor chronisch zieken en gehandicapten wordt gehalveerd. Dat is niet zo, het wordt inkomensafhankelijk’, aldus Agema. Daarbij zal er ook een inkomensgrens komen, waarboven mensen geen recht meer hebben op de tegemoetkoming. Waar die grens komt te liggen, wil Agema niet zeggen.

Tegemoetkoming
Ongeveer 2 miljoen chronisch zieken en gehandicapten maken gebruik van de zogeheten Wtcg-regeling en krijgen nu een tegemoetkoming in hun zorgkosten van tussen de 153 en 510 euro.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/ANP-photo

1 REACTIE

  1. Maar eeh hele hoge hypotheek mogen wij wel van de balasting blijven aftrekken……..
    Maar bij hoge medicsche kosten mag je niets aftrekken en krijg je ook geen tegemoetkoming meer als je een, nou wat zal het worden….modaal inkomen hebt?
    Thanks!!!!!
    Wij verdelen de lasten echt héél eerlijk en de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten…….
    Zelfs mijn kinderen begrijpen dan zieken en gehandicapten niet meer mee mogen doen, niet gewenst zijn….

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.