Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

PvdA wil 10.000 wijkverpleegkundigen

Als het aan de PvdA ligt, komen er de komende jaren 10.000 wijkverpleegkundigen bij. Ook moeten er 1000 zorgcentra in de wijken worden opgezet. Dat gaat in totaal 1 miljard euro kosten, zegt Tweede Kamerlid Jetta Klijnsma donderdag in Trouw.
PvdA wil 10.000 wijkverpleegkundigen

De PvdA wil dat de zorg meer in de wijk wordt georganiseerd. Dat is niet alleen goedkoper, maar ook beter voor de patiënt. De zorg is volgens de partij nu te versnipperd georganiseerd. Een wijkverpleegkundige kan alle zorg van een patiënt goed overzien en bepalen wat wel en niet nodig is.

Gemeenten

De PvdA kreeg eerder via een motie in de Tweede Kamer al voor elkaar dat er structureel 10 miljoen euro zou worden geïnvesteerd in projecten met wijkverpleegkundigen. Dat geld gaat voortaan via gemeenten naar de wijkverpleegkundigen.

Schakel

Minister Edith Schippers stelde recent nog dat de wijkverpleegkundige een onmisbare schakel in de buurt is, omdat deze helpt bij het signaleren van gezondheidsproblemen. Ook Schippers wil zorg graag dichterbij huis gaan organiseren. De wijkverpleegkundigen werden in de jaren negentig grotendeels wegbezuinigd.

Bron: ANP/ANP-Photo/Bas Czerwinski

5 REACTIES

  1. Het valt me steeds vaker op dat bij dit soort berichten mensen opduiken om de naam buurtzorg te spammen. De boodschap hier is dat er zeer onzekere tijden aanbreken voor organisaties die ook al vele jaren de klant op de eerste plek zetten. Wat blijft er over van alle inspanningen om innovatief bezig te zijn met goede zorg voor de cliënt! Arrogantie is hier niet op zijn plaats, waar slaan we de handen ineen en nemen we stelling tegen het uitkleden van de voorzieningen voor de mensen die daarvan afhankelijk zijn!

  2. Lees alle reacties
  3. Leuk idee en waar halen we die verpleegkundigen vandaan? De bevolking krimpt de komende jaren en de beroepsbevolking blijft daar niet bij achter. Buurtzorg is een goed voorbeeld hoe het moet, maar waarom moet er dan weer voor miljarden geïnvesteerd worden? Buurtzorg heeft toch bewezen dat eht geodkoper kan en zonder al die gebouwen/centra?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.