Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Probleemgezinnen verbannen uit Amsterdamse buurt

Het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart gaat gezinnen die extreme overlast veroorzaken in de wijk Overtoomse Veld verbannen naar een andere buurt. Dit maakte het stadsdeel dinsdag bekend.
Probleemgezinnen verbannen uit Amsterdamse buurt

In de nieuwe aanpak werkt Slotervaart samen met de gemeente Amsterdam en enkele woningcorporaties. Huishoudens in Overtoomse Veld die langdurig overlast blijven veroorzaken, krijgen in hun oude buurt geen nieuw huurcontract meer. Wel zoekt de corporatie een passende woning elders in de stad. Het stadsdeel verwacht met de maatregel enkele tientallen huishoudens te weren.

Statement
Stadsdeelwethouder Ineke Ketelaar (Wonen): ‘Met deze maatregel willen we een statement in de wijk maken. We pakken de mensen aan die langere tijd alle hulp weigeren.’ Naast de overlastveroorzakers krijgen ook huishoudens met een grote huurachterstand straks geen nieuw contract meer van hun corporatie. Van de 4000 huishoudens in Overtoomse Veld staan er nu ongeveer tweehonderd bekend als overlastgezin. Volgende week krijgen alle bewoners van de wijk een brief thuis, waarin het stadsdeel ze waarschuwt voor de nieuwe uitzettingsmaatregel.

Goed voorbeeld
Minister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) noemt de maatregel een goed voorbeeld van samenwerking op lokaal niveau. Zij vraagt zich wel af waar de gezinnen terecht komen. Als dat in een andere bevolkte wijk is, wordt het probleem alleen maar verplaatst. Zij ziet daarom graag ‘een programma dat deze gezinnen tot socialer gedrag beweegt’.Eerder kondigde Vogelaar aan dat zij met de corporaties gaat onderzoeken of de sociale verhuurders meer kunnen doen tegen huurders die overlast blijven geven. Zij denkt niet aan ruimere mogelijkheden voor de corporaties. De huisvesters moeten eerst de bevoegdheden die zij al hebben beter benutten.
(Bron: ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.