Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Politie Amsterdam wil meer allochtone agenten

De Amsterdamse politie wil meer 'culturele diversiteit' in het korps. De komende twee jaar gaat de politie driehonderd agenten met een niet-Nederlandse achtergrond opleiden, de helft van het totale aantal nieuwelingen.
Politie Amsterdam wil meer allochtone agenten

Om dit te bereiken lanceerde het korps Amsterdam-Amstelland donderdag een wervingscampagne. Daarin worden potentiële kandidaten aangesproken op hun maatschappelijke betrokkenheid en niet op hun huidskleur of godsdienst. ‘We laten de traditionele denkwijzen over diversiteit in deze campagne los’, aldus een politiewoordvoerder.

Percentage
Uiteindelijk moet in 2010 het percentage agenten met een allochtone achtergrond 15 procent zijn. Nu is dat ruim 12 procent. Daarmee zit de Amsterdamse politie overigens ruim boven het landelijke gemiddelde van 6 procent.

Campagne
In de wervingscampagne spelen Amsterdammers uit alle delen van de bevolking een rol. Enkele bekende slachtoffers van overvallen en homo-geweld in de hoofdstad doen via posters en advertenties een beroep op mogelijk toekomstige agenten. Daarnaast lanceert de politie een nieuwe website.

Diversiteit
‘We willen laten zien dat iedereen die maatschappelijk betrokken is, geschikt zou kunnen zijn voor de politie’, vertelt projectleider Jacqueline Makbouli. ‘En we laten de diversiteit van het werk zien. Veel mensen kennen ons van het uitschrijven van bonnen, maar we geven in de campagne ook aandacht aan problemen als loverboys, gewapende overvallen en discriminatie in het uitgaansleven.’
(Bron: ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.