Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Personeel fraudeert bij zorginstelling

Personeel van zorginstelling 's Heeren Loo heeft langere tijd gefraudeerd via een uitzendbureau. De werknemers meldden zich ziek bij hun werkgever, maar gingen dan via het uitzendbureau alsnog aan de slag. Zo ontvingen zij een dubbel salaris, aldus een woordvoerder van de instelling.
Personeel fraudeert bij zorginstelling

De fraude heeft zich in ‘meer dan enkele gevallen’ voorgedaan in de regio Midden-Nederland van de landelijk werkende instelling voor ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking.

Onraad
Toen de directie onraad rook, is een bedrijfsrecherchebureau ingeschakeld. Uit dat onderzoek is nu gebleken dat de fraude met de ziekmeldingen langere tijd heeft geduurd. Hoeveel mensen precies hebben meegedaan, moet de komende week nog blijken.

Betrapt
Enkele betrapte medewerkers hebben al ontslag genomen. De directie beraadt zich nog op maatregelen tegen de rest van de groep. Het contract met het uitzendbureau is verbroken.

Toezicht
’s Heeren Loo kwam vorig jaar ook negatief in het nieuws nadat een agressieve bewoner een medebewoner in coma had geslagen, zonder dat het personeel daar iets van had gemerkt. Ouders van pupillen vertelden dat er vaker sprake was van geweld tussen bewoners en gebrekkig toezicht door personeel.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.