Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Overheid pakt miljoenenfraude met pgb aan

De FIOD en de Directie Opsporing van de Inspectie SZW hebben vijf mensen aangehouden die vermoedelijk op grote schaal hebben gefraudeerd met persoonsgebonden budgetten en zorg in natura. De verdachten hebben voor meer dan 8 miljoen euro zorgbudgetten aangevraagd. Slechts 30 procent daarvan is daadwerkelijk besteed aan de inkoop van zorg.
Overheid pakt miljoenenfraude met pgb aan

De rest van het geld is waarschijnlijk grotendeels gebruikt voor privé-uitgaven, waaronder de aankoop van vastgoed, zo laat VWS weten. Er is inmiddels beslag gelegd op dertig bankrekeningen, acht auto’s waaronder dure BMW’s en een Mercedes en acht woningen, waarvan enkele hypotheekvrij. De overheid wil met de beslaglegging het illegaal verkregen geld terughalen.

Oplichting

De vijf verdachten zijn twee mannen van 33 jaar en een 32-jarige vrouw uit Den Haag, een 51-jarige vrouw uit Rijswijk en een 48-jarige vrouw uit Nijmegen. Ze worden verdacht van oplichting, valsheid in geschrift, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Ze gebruikten eigen bedrijven in de zorgsector om bij de overheid zorgbudgetten aan te vragen. Dat gebeurde vermoedelijk op basis van valselijk opgemaakte indicatiestellingen en budgetaanvragen.

Bron: Min VWS/Stock.xchnge

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.