Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Ouders bepalende factor bij jeugdzorg’

Vooral de vraag of ouders een uitkering hebben, gescheiden zijn en/of in aanraking zijn (geweest) met de politie, bepalen of een kind bij jeugdzorg terechtkomt. Dat concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in een rapport dat dinsdag is gepresenteerd.
'Ouders bepalende factor bij jeugdzorg'

Kinderen uit deze gezinnen hebben een verhoogd risico op problemen, zegt een woordvoerder. De kenmerken van het kind zelf zijn van minder invloed. De organisatie van jeugdzorg gaat binnenkort weer op de schop. Het kabinet wil dat gemeenten er verantwoordelijk voor worden. Nu zijn provincies dat nog.

Scheiding

Het SCP doet onderzoek naar de jeugdzorg om de reorganisatie zo goed mogelijk te laten verlopen. Volgens een woordvoerder heeft de organisatie nog niet op een rijtje welk percentage van de cliënten uit gezinnen komt waar uitkeringen, scheiding en politiecontacten een rol spelen. Vervolgonderzoek moet volgens hem ook duidelijk maken met welke klachten de jongeren bij jeugdzorg belanden.

Toename

Het aantal jongeren in Nederland stijgt nauwelijks. Toch neemt sinds 2000 het aantal jongeren toe dat bij jeugdzorg terechtkomt. In 2009 waren het er 265.000. Veel van die cliënten krijgen verschillende vormen van hulp.

Bron: ANP/Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.