Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ook eigen bijdrage voor demente oudere

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) ziet geen reden om demente bejaarden uit te zonderen van de eigen bijdrage. De minister zei dat donderdag in de Tweede Kamer. GroenLinks bepleitte een uitzondering, maar volgens Schippers is het niet per definitie zo dat mensen met dementie weinig geld hebben.
Ook eigen bijdrage voor demente oudere

Schippers hield, ondanks bezwaren van vooral PvdA, SP en GroenLinks, donderdag vast aan haar voornemen voor een eigen bijdrage in de zwaardere geestelijke gezondheidszorg (ggz). Onder druk van de Kamer verlaagde ze eerder al wel de hoogte van de eigen bijdrage in twee stappen van 295 naar 200 euro per jaar. Voor behandelingen tot 100 minuten geldt een eigen bijdrage van 100 euro per jaar.

Toekomstgerichte agenda
De minister riep de ggz op weer te komen praten, want ze vindt dat de sector een toekomstgerichte agenda nodig heeft. ,,We moeten kijken hoe we dat voor elkaar krijgen. 2012 is een moeilijk jaar, met meer vraag en een dip in de financiën. Maar aan het eind van de kabinetsperiode is er meer geld voor de ggz dan nu in het begin.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/ Foto: Stock.XCHNG

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.