Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ontslag thuishulpen baart oppositie zorgen

GroenLinks, PvdA en de SP zijn bezorgd over het ontslag van thuiszorgwerknemers die een ander contract met minder salaris hadden geweigerd. Tweede Kamerlid Linda Voortman van GroenLinks zei vrijdag dat met het besluit van uitvoeringsinstituut UWV om de Viva! Zorggroep ontslagvergunningen te verlenen het thuiszorgpersoneel ,,vogelvrij'' is verklaard.
Ontslag thuishulpen baart oppositie zorgen

De drie oppositiepartijen vrezen dat deze ontslagpraktijk overslaat naar andere sectoren en willen dat minister Henk Kamp (Sociale Zaken) na de zomer deelneemt aan een Kamerdebat over de thuiszorg.

Goedkoop
Volgens het UWV is voldoende aannemelijk gemaakt dat de werkgever financieel is genoodzaakt om te reorganiseren. Maar GroenLinks stelt dat in de thuiszorg enorm op prijs wordt geconcurreerd. Bedrijven zouden hun diensten veel te goedkoop aanbieden om orders van gemeenten binnen te halen, waardoor ze later met de loonkosten in de problemen komen. Volgens de oppositiepartij mag het UWV deze praktijken niet goedkeuren door ontslagvergunningen te verlenen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP Foto: ANP Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.