Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek naar homoacceptatie

Het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) gaat onderzoeken of homoseksuele, lesbische of biseksuele Nederlanders zich geaccepteerd voelen om hun seksuele geaardheid. Dat heeft het SCP dinsdag laten weten.
Onderzoek naar homoacceptatie

Het onderzoek vindt plaats op de internetsite rozevragenlijst.nl, waar bezoekers anoniem een vragenlijst kunnen invullen. Op de site doet oud-minister Ronald Plasterk met een videoboodschap een oproep aan iedereen met homo- of biseksuele gevoelens mee te doen met het onderzoek. ‘Het is hard nodig dat iedereen meedoet’, aldus Plasterk in de videoboodschap.

Vooruitgang

Volgens het SCP staat de Nederlandse bevolking behoorlijk positief tegenover homoseksualiteit, maar krijgen mensen met een seksuele voorkeur voor iemand van hetzelfde geslacht nog steeds te maken met negatieve reacties uit hun omgeving. ‘We hebben wel wat vooruitgang geboekt maar we zijn er nog lang niet als het gaat om de acceptatie van homoseksualiteit’, zegt de oud-minister.Het onderzoek loopt tot het einde van dit jaar.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.