Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderhandelingen CAO Welzijn weer vast

De onderhandelingen over de CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening (W&MD) hebben nog geen resultaat opgeleverd. Dat meldt de MOgroep. De brancheorganisatie en de vakbonden werden het niet eens over de loonontwikkeling en de overgangsregeling wachtgeld.
Onderhandelingen CAO Welzijn weer vast

Vorige week gingen de vakbonden en de MOgroep op de tafel. De onderhandelingen over de CAO Welzijn lagen al sinds eind januari stil. Vooral de versobering van de overgangsregeling wachtgeld is een belangrijk punt voor de werkgevers, laat de MOgroep weten. ‘De vakbonden willen op dit punt mogelijk wel iets bewegen, als daar een voldoende loonbod tegenover staat. Gezien de huidige situatie in de branche is dit ingewikkeld.’

Staking
De MOgroep heeft de onderhandelingen opgeschort om met het bestuur van gedachten te kunnen wisselen over het vervolgtraject. Op 20 oktober a.s. wordt het overleg met de vakbonden hervat. De bonden hebben hun leden opgeroepen tot een landelijke stakingsdag, mocht er geen akkoord komen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: MOgroep/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.