Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NU’91 vindt Balkenende-norm nog te hoog

De SP vindt dat bestuurders in de thuiszorg niet meer dan Premier Balkenende zouden mogen verdienen. NU’91 vindt de Balkende-norm van €171.000,- nog veel te hoog.
NU’91 vindt Balkenende-norm nog te hoog

‘Bestuurders van thuiszorgorganisaties kunnen heel goed worden ingeschaald binnen de CAO’, laat voorzitter Monique Kempff weten op de website van NU ’91, belangbehartiger van verpleegkundigen en verzorgenden.

Norm
‘Je kunt ze objectief indelen volgens de gebruikelijke functiewaarderingsmethodiek’, vervolgt Kempff. Ze komen dan volgens de voorzitter maximaal op een jaarsalaris van 80.000 euro. ‘Wij snappen niet waarom dat niet de norm zou moeten zijn.’

CAO
‘Als de CAO voor de medewerkers binnen de thuiszorg goed genoeg is dan is deze ook goed genoeg voor de bestuurders. Het is natuurlijk onbegrijpelijk dat de medewerkers in de Thuiszorg gevraagd wordt om loon in te leveren terwijl de bestuurders die dit vragen zelf zoveel geld op hun bankrekening gestort krijgen en buiten de CAO vallen.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.