Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Miljoenen voor actieplan Haagse Schilderswijk

Een actieplan van de gemeente Den Haag, politie en maatschappelijke organisaties moet de Haagse Schilderswijk leefbaarder maken. Het plan moet vroegtijdig schoolverzuim, overlast door jongeren en criminele jeugdbendes tegengaan. Dat heeft de gemeente dinsdag laten weten. Voor de uitvoering van het plan is 11 miljoen euro beschikbaar.
Miljoenen voor actieplan Haagse Schilderswijk

De achterstandswijk telt veel werklozen en ‘risicogezinnen’ en er is veel criminaliteit. Bovendien spreken te weinig wijkbewoners Nederlands, aldus wethouder Marnix Norder (stadsontwikkeling en integratie). ‘De Schilderswijk is een echte wereldwijk. Er wonen mensen uit alle windrichtingen van de wereld. Maar er zijn ook problemen. Daardoor kan de wijk zich niet ontwikkelen. Dat is voor mij onacceptabel’, aldus Norder. ‘Ik geloof er in dat we met een gezamenlijke en gerichte aanpak samen met bewoners en met professionals de wijk vooruit kunnen helpen.’

Studenten
Het plan van aanpak dient ook om nieuwe bewoners naar de wijk te krijgen: jongeren, studenten en startende ondernemers. In parken komt gratis draadloos internet (wifi) en de politie voert een keurmerk in om de wijk leefbaarder te maken.

Bron: ANP/ANP-photo/Robin Utrecht

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.