Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mensen laten participeren die buitenspel staan

De Stichting Life Goals is vooral bekend van de succesvolle Dutch Street Cup. Dat is de voetbalcompetitie voor dak- en thuislozen die een bijdrage poogt te leveren aan hun resocialisatie. Sinds vorig jaar is daar de Dutch Career Cup bijgekomen en binnenkort start de cursus Maatschappelijk Sportcoach.
Mensen laten participeren die buitenspel staan

De sportterreinen aan de rand van Zwolle liggen er verlaten bij. Het is dan ook nog geen weekend, maar met de motregen die al de hele ochtend valt en voorlopig niet ophoudt te vallen, is de aanblik wel heel verlaten en triest. Schijn kan bedriegen, want op het terrein van sportclub HTC is er volop activiteit. Meerdere teams in kleurige tenues spelen fanatiek wedstrijden, publiek onder al even kleurige paraplu’s juicht ze toe. En spelers van de teams die nog niet aan de beurt zijn, schieten elkaar in, houden het balletje hoog of spelen lummetje. Regen of geen regen.

Wajongeren
Career Cup Het is het eerste toernooi in het kader van de Dutch Career Cup 2012, opnieuw een initiatief van Stichting Life Goals, in samenwerking met het UWV en professionele voetbalclubs. Ook nu is het de bedoeling om een kwetsbare groep, in dit geval Wajongeren, via voetbal te activeren. Het ultieme doel is om hen via de sport aan een baan te helpen. Boven de kleedkamers, hoog en droog in de kantine, waarschuwt de speaker de spelers op de velden om vooral op te passen met te harde slidings. Op het natte gras kan dat tot nare blessures leiden. De keeper van een van de teams heeft toch al besloten om vandaag niet te duiken, hij wordt eenvoudig gepasseerd door de balvaardige spits van de tegenstander die zijn rush ongeveer vanaf het eigen goal heeft ingezet, de vrouwelijke medespeler negerend die de hele wedstrijd al strak linksbuiten staat.

In de kantine zit ook Arne de Groote, directeur van Stichting Life Goals. Hij vertelt over zijn stichting, de projecten en de nieuw ontwikkelde cursus ‘Maatschappelijk Sportcoach’. Af en toe wordt ons gesprek overstemd door de speaker die ook versterkt binnen de kantineruimte galmt: ‘Op veld twee moet een van de teams hesjes aandoen, want anders kan je niet zien wie bij welk team hoort.’

Lees verder in Zorg + Welzijn Magazine nr 7, juli/augustus 2012.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.