Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer schuldhulpvragen bij maatschappelijk werk

Sinds 2009 stijgt het aantal hulpvragen bij maatschappelijk werkers. Het gaat vooral om verzoeken om hulp bij financiële problemen, zo stelt de MOgroep. De ondernemersorganisatie verwacht dat deze problemen alleen maar zullen groeien en ingewikkelder worden in 2012.
Meer schuldhulpvragen bij maatschappelijk werk

De Mogroep houdt gegevens bij van organisaties die maatschappelijke dienstverlening bieden. In deze zogenaamde Madimonitor tussen 2002 en 2010 is een stijging van 7 procent te zien van hulpvragen bij schulden. Veertig procent van de organisaties geeft aan dat er weer wachtlijsten ontstaan met een gemiddelde van een maand of meer.

Ggz
Maatschappelijk werk begeleidt de cliënten ook met psychosociale problemen die ontstaan door de grote impact die schulden hebben op het hele functioneren, relaties en werk. Daarbij wordt ook een ‘flinke toestroom’ van ggz-cliënten gesignaleerd als gevolg van de eigen bijdrage in de ggz, weet de MOgroep.

Bezuinigingen
De ondernemersorganisatie maakt zich zorgen over de stijging van schuldgerelateerde problemen. Vooral omdat de hulp op losse schroeven staat nu gemeenten soms tot 20 procent bezuinigingen op Welzijn & Maatschappelijke dienstverlening, aldus de MOgroep.

Bron: de MOgroep/Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.