Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer mensen geholpen door Slachtofferhulp

Slachtofferhulp Nederland heeft in 2011 opnieuw meer mensen geholpen dan het jaar daarvoor. Met ruim 133.000 slachtoffers van een misdrijf, calamiteit of verkeersongeluk had slachtofferhulp een gesprek, tegen ruim 123.000 personen in 2010.
Meer mensen geholpen door Slachtofferhulp

Dat staat in het jaarverslag van Slachtofferhulp Nederland dat donderdag is uitgebracht. Het totale aantal aangemelde slachtoffers was vorig jaar bijna 194.000.

Ondersteuning
Van de ruim 133.000 getroffenen met wie slachtofferhulp contact opnam, had 27 procent genoeg aan één gesprek. Vervolghulp bleek nodig voor 33 procent. Het overgrote deel van deze 33 procent kreeg praktische ondersteuning en emotionele opvang. Opvallend is dat de organisatie in 2011 meer dan 7000 mensen begeleidde in een strafproces, tegen bijna 3700 in 2010.

Slachtofferhulp
Slachtofferhulp Nederland kent jaarlijks een stijging van het aantal mensen dat wordt aangemeld en geholpen, zei een woordvoerster. De stijging ten opzichte van 2010 was vorig jaar echter groter (20 procent). Dit komt doordat de politie nu alle slachtoffers doorgeeft aan slachtofferhulp. Voor 2011 werd eerst aan mensen gevraagd of zij behoefte hadden aan een doorverwijzing. ‘Veel mensen zeggen dan dat ze dat niet nodig vinden’, aldus de zegsvrouw.
 

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.