Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Meer gegevens bij screening’

Staatssecretaris Fred Teeven (Justitie) wil bekijken of er gemakkelijker in politiebestanden kan worden gekeken, als dat nuttig kan zijn voor de screening van personen die bijvoorbeeld werkzaam zijn in de zorg.
'Meer gegevens bij screening'

In een overleg met de Tweede Kamer kwam woensdag de aanstelling van een geestelijk verzorger in een Tilburgse gevangenis aan de orde. De man is deze zomer in Spanje op verzoek van Marokko aangehouden. In vragen die de PVV eerder stelde, gaat de partij ervan uit dat hij betrokken was bij een gewelddadige beweging.

Gevangenis
Toen de man werd aangehouden werkte hij op uitzendbasis als islamitisch geestelijk verzorger in de gevangenis. Minister Ivo Opstelten (Justitie) heeft laten onderzoeken of de screening naar behoren is verlopen. Dat onderzoek wees uit dat de gangbare procedures waren gevolgd. Volgens de screening kon de gevangenis de man inhuren.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP / Foto: Stock.XCHNG

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.