Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marijke Vos verlaat Sociaal Werk Nederland

Per 1 oktober legt Marijke Vos haar voorzitterschap neer van Sociaal Werk Nederland, de brancheorganisatie voor sociaal werk. Ze gaat aan de slag bij de Raad van State.

Marijke Vos: ‘Ik had graag mijn tweede termijn bij Sociaal Werk Nederland willen uitdienen, maar dit is een eervolle functie waarin ik kan bijdragen aan de kwaliteit van wetgeving.’ Vos wordt per 1 oktober lid van de Afdeling Advisering van de Raad van State. Haar tweede en laatste termijn als voorzitter bij SWN zou in juni 2019 eindigen.

Senator

Sinds 2011 is Marijke Vos voorzitter van Sociaal Werk Nederland, toen nog de MOgroep. Daarnaast is zij senator in de Eerste Kamer voor GroenLinks. Tot 2010 is zij wethouder geweest in Amsterdam en van 1994 tot 2006 is zij lid geweest van de Tweede Kamer.

Betrokken en bevlogen

Brancheorganisatie Sociaal Werk Nederland spreekt in een reactie waardering uit voor de ‘betrokken en bevlogen manier waarop Marijke Vos de waarde van het sociaal werk en het welzijnswerk voor de samenleving steeds over het voetlicht bracht. Zo heeft zij samen met de branche het sociaal werk de afgelopen jaren stevig op de kaart gezet.’

Het bestuur van Sociaal Werk Nederland streeft ernaar om voor 1 januari 2019 een nieuwe voorzitter te benoemen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.