Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Magazine Bijdehand voor Bureau Jeugdzorg Gelderland

Bureau Jeugdzorg Gelderland heeft de eerste editie van hun eigen magazine ‘Bijdehand’ uitgegeven. Het magazine is volgens Bureau Gelderland een positieve reactie op het slechte imago en geeft inzicht in de werkzaamheden en dilemma’s binnen de jeugdzorg.
Magazine Bijdehand voor Bureau Jeugdzorg Gelderland

Woordvoerster Miriam van de Geer van Bureau Jeugdzorg Gelderland is blij met het nieuwe magazine. ‘Wanneer je iets over jeugdzorg hoort in de media, dan is dat bijna altijd negatief. Dat is jammer, want dat is niet de enige informatie die over jeugdzorg te geven is. Er gebeurt ook veel goeds en daarom wilden wij actief naar buiten gaan en met het blad tegemoet komen aan het totaalplaatje van de jeugdzorg.’

Interview
De artikelen in Bijdehand gaan vooral over de jeugdzorg in Gelderland waarbij de ervaring van de cliënt, het kind, zwaar weegt. Van de Geer: ‘In iedere editie van het magazine hebben we een interview met een van onze jongeren. Daarnaast is er ook plaats voor artikelen over de zorgverleners waarmee wij samenwerken. Dus op die manier gaat het blad ook over de jeugdzorg in het algemeen.’

Gratis
Het blad komt ieder kwartaal uit en is bedoeld voor de medewerkers, cliënten en zorgverleners van het Bureau Jeugdzorg. In het eerste exemplaar staan onder andere een interview met minister Rouvoet, een reportage over spoedzorg, een interview met de 20-jarige Sunny die al jong in aanraking kwam met de jeugdreclassering en het verhaal van Ana. Een abonnement op het magazine is gratis en het blad is ook gratis mee te nemen bij verschillende zorginstellingen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.