Redactioneel: WIJeindhoven

Paradepaardje: zo mag je WIJeindhoven toch wel noemen. De gemeente daar ging het als een van de eerste in het sociaal domein ‘echt anders doen’, zoals voormalig wethouder Lenie Scholten in dit nummer nog eens benadrukt. Integraal, dichtbij, aan de keukentafel, en met generalisten die mogen bepalen welke zorg nodig is. De transformatie zoals die overal in dit land beleden wordt.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Piet-Hein Peeters

In het artikel blijkt dat het enthousiasme nog opvallend ongeschonden is, maar twintig tot dertig miljoen euro tekort stemt tot nadenken. Onderzoeker Bart Teulings: ‘De gemeente heeft te veel sturing uit handen gegeven aan de generalisten.’ Min of meer tegelijkertijd wordt in Leeuwarden het budget van Amaryllis gehalveerd. Nog zo’n paradepaardje, in werkwijze goed vergelijkbaar met WIJeindhoven. Het nieuwe college daar verwijst naar onvoldoende ondersteuning van de landelijke overheid. Op zorgwelzijn.nl zegt directeur Henry de Boer ‘dat we in sommige wijken de wijkteams moeten sluiten.’ En hij spreekt de vrees uit ‘dat de nieuwe integrale werkwijze niet kan worden afgemaakt.’

0
83

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.