Vier deskundigen over: De nieuwe avg en het sociaal domein

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) treedt op 25 mei in werking en versterkt de privacy van burgers, dus ook cliënten in het sociaal domein. Hoe zit dat nu met het delen van informatie tussen professionals?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Pauline Gras, woordvoerder Autoriteit Persoonsgegevens (houdt toezicht op naleving van privacywetgeving): ‘Het draait bij het omgaan met persoonsgegevens steeds om drie vragen: Welke gegevens verzamel en gebruik je en waarom? Wie heeft er toegang tot die gegevens en wat doe je ermee? Welke beveiligingsmaatregelen heb je genomen? In het sociaal domein en in de zorg gaat het vaak om bijzondere persoonsgegevens. Daarvoor gelden nog strengere eisen. De bescherming van persoonsgegevens wordt versterkt met de AVG. Dat betekent dat organisaties daar goed op moeten zijn voorbereid. Nieuw is de verantwoordingsplicht. Organisaties moeten op basis van de verantwoordingsplicht extra maatregelen nemen. Ze

0
479

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.