THEMA ‘Chronisch eenzaam zijn: slechtste versie van jezelf’

Een op de drie Nederlanders is eenzaam. Zonde, vindt Jeannette Rijks die zich al jaren verdiept in het onderwerp. 'Hoog tijd dat er meer aandacht komt voor hoe wij mensen zo prettig mogelijk met elkaar omgaan.'

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-019-0205-4/MediaObjects/41185_2019_205_Fig1_HTML.jpg

De gescheiden collega die nauwelijks sociale contacten heeft, de buurvrouw die nooit iemand op bezoek krijgt en de student die net op kamers zit: eenzaamheid kan iedereen treffen. Je voelt je dan niet verbonden met andere mensen, mist een hechte, emotionele band met iemand met wie je over persoonlijke dingen kunt praten. Iedereen heeft daar weleens last van. Als je partner je verlaat of je kinderen net uit huis zijn bijvoorbeeld. Meestal weet je dan wel wat te doen om weer verbonden te raken met anderen. Maar sommige mensen lukt dat niet.

Eenzaam zijn is iets anders dan je alleen

0
401

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.