Redactioneel: Naar voren!

Het eerste redactioneel met deze titel, maar dan zonder uitroepteken verscheen in het meinummer van dit jaar. Het ging over een specialist ouderen-geneeskunde die een prijswinnende voorziening voor kwetsbare ouderen had opgezet, over de ggz die in het Utrechtse Overvecht echt in de wijk was beland, en over zorgverzekeraar CZ die in Den Haag mee schulden verhelpt.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
dagvoorzitter zorg+welzijn congressen Piet-Hein Peeters
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-018-0272-y/MediaObjects/41185_2018_272_Fig1_HTML.jpg

Rode lijn: de tweedelijnszorg komt naar voren. Hulde. In dit nummer leest u over de Wijk-Kliniek. In Amsterdam Zuidoost hebben AMC, Cordaan en Zilveren Kruis twee verdiepingen geopend waar ouderen op hun terugtocht van het ziekenhuis naar huis een tussenstop maken. Onder meer om te voorkomen dat ze na thuiskomst niet binnen een maand weer terug zijn op de spoedeisende hulp. Opnieuw hulde.

Maar terwijl partijen uit de tweede lijn hun vestingen verlaten, lijkt de eerste lijn te blijven zitten waar ze zit. Voorbeeld in dit nummer: de rol die het wijkteam zou kunnen spelen bij de preventie van verslaving.

0
10

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.