Redactioneel: Naar buiten!

Het is voorjaar. Persoonlijk vind ik dit de mooiste tijd van het jaar. Het is lekker lang licht, de temperatuur is doorgaans aangenaam, planten en bomen staan in bloei en overal zie je jonge dieren.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

 

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0118-9/MediaObjects/41188_2018_118_Fig1_HTML.jpgDeze tijd biedt ook volop mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Dat blijkt uit een aantal artikelen in dit nummer van vakblad Dagbesteding. Zo lees je op pagina 8 een interview met Jolanda Maas, onderzoeker aan de VU in Amsterdam, over wat de natuur allemaal voor ouderen kan betekenen. ‘Een groene omgeving zet mensen aan tot bewegen’, zegt ze. ‘En als mensen in de natuur zijn, verbetert hun humeur. Emoties als boosheid, onrust, piekeren en somberheid worden minder sterk of verdwijnen.’

Bij dagbestedingsproject De Goede Morgen weten ze ook hoe goed het is voor mensen om buiten te zijn. Op het terrein

0
17

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.