Redactioneel: Arbeidsbureau

Naar een arbeidsbureau oude stijl? Een intrigerende titel van een artikel in dit nummer van Sociaal Bestek. Lees het en je kunt het vraagteken achter de titel vervangen door een dubbel uitroepteken. Dit is eigenlijk ook de conclusie van de ‘experts’ die zijn geraadpleegd voor het onderzoek waarop het artikel in kwestie is gebaseerd.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41196-018-0131-6/MediaObjects/41196_2018_131_Fig1_HTML.jpg

Nota bene vooral partijen die voor de huidige ondoorzichtige, complexe structuur hebben gezorgd. Een greep uit de bevindingen: een structuur die niet gebaseerd is op een visie, teveel partijen die zich ermee moeten bemoeien, versnippering van dienstverlening. Verder institutionele belangen die belangrijker zijn de zaak waarom het gaat, het ontbreken van scholing en ondersteuning van werkzoekenden, idem dito van bedrijven met werknemers die met ontslag worden bedreigd.

Afrekenen

In 31 niet mis te verstane conclusies wordt afgerekend met het huidige systeem, dat alleen met zichzelf bezig is, dat zichzelf verstikt en de twee partijen waar het om gaat – werkzoekenden

0
9

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.