Nieuw preventiebeleid hard nodig in gezondheidszorg’

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) pleit voor een nieuw perspectief op preventie in de gezondheidszorg. Een gesprek met projectvoorzitter Marianne de Visser: ‘Zet specifiek beleid op de lageropgeleiden.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Herman Keppy

Om met het goede nieuws te beginnen: Nederlanders zijn de afgelopen jaren gezonder geworden. We leven langer en het aantal jaren dat we ons gezond voelen neemt toe. Maar, meldt de Wetenschappelijke Raad in haar Policy Brief 7: de relatieve verschillen tussen de sociaaleconomische groepen zijn nauwelijks afgenomen, op sommige punten zelfs toegenomen. Dit terwijl het regeringsbeleid volgens de WRR erop was gericht die verschillen terug te dringen.

U spreekt over decennialang gevoerd beleid ten aanzien van de gezondheidsverschillen. Ik heb het idee dat het beleid vooral gericht was op de verbetering van de volksgezondheid in het algemeen?

‘Daar

0
44

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.