Maatwerk verantwoorden met de kassabon

Het wijkteam Pathmos-Stadsveld in Enschede probeert telkens weer passende maatwerkoplossingen te vinden. Een flexibel budget dat op meerdere terreinen wordt ingezet en een uitgebreid mandaat voor de wijkcoaches maken dit mogelijk. Maar graag wel met kassabon.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Marriet Ebbinge

Siham Zariouh is als projectregisseur nauw betrokken bij het project in de wijk Pathmos-Stadsveld. Zij nam namens de gemeente Enschede deel aan de City Deal Inclusieve Stad, een initiatief van vijf steden die experimenteren met nieuwe vormen van zorg en ondersteuning in de wijk. In Pathmos-Stadsveld ligt de nadruk op een integrale aanpak van de problemen van inwoners, over de verschillende beleidsterreinen heen.

City Deal Inclusieve Stad begon twee jaar geleden met een rondje langs zorgvragers. Zorgvragers die soms al jarenlang dezelfde (dure) zorg en of ondersteuning krijgen zonder dat er sprake is van enige vooruitgang. Zariouh: ‘Ook hier in

0
236

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

0
236
Mariët Ebbinge
Mariët Ebbinge
De zus van journalist Mariët Ebbinge is een vrouw met een verstandelijke beperking; ze heeft het syndroon van Down. Mariët is haar mentor en nauw betrokken bij de zorg van haar zus. In haar blogs schrijf ze over haar ervaringen met haar zus en over alle veranderingen in de zorg waarmee haar zus te maken krijgt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.