#Herman: Kringloop

Alweer vorig jaar bracht de VPRO een mooie miniserie over de kringloopwinkel. De kijker maakte kennis met een aantal medewerkers en raakte iedere aflevering meer op de hoogte van hun leven. Zorg+Welzijn heeft nog geen letter besteed aan het fenomeen kringloopwinkel, en dat reken ik mezelf aan.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het is niet bij me opgekomen, terwijl ik zo ongeveer iedere week in zo’n winkel ben te vinden. Koop onzin, maar soms ook aardige dingen. En ik breng er ook spullen, en ontvang daarvoor een kortingsbon voor een volgende aankoop. Die bon ben ik meestal meteen alweer kwijt. Alle winkels zijn een klein Waterlooplein – met een gevarieerd aanbod zoals dat daar was in mijn jeugd. Ik hou nog steeds van scharrelen.

Meestal zie ik ook dat de winkelmedewerkers plezier met elkaar hebben. Terwijl ze toch fors verschillen. Enige gemene deler: vanwege problemen moeten ze rondkomen van een uitkering. Zitten

0
27

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.