KIPPENVEL ‘Voor hem is dit zo’n grote stap’

Rens Strous (44) is coördinerend begeleider op een lvb+-locatie in Utrecht. Van daaruit worden mensen begeleid met een licht verstandelijke beperking die kampen met psychiatrische en/of verslavingsproblemen. Zij wonen op zichzelf, in de wijk. Zo ook de man bij wie Rens na jaren investeren eindelijk vooruitgang boekte.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Hij woonde al acht jaar in een van onze woningen, toen hij drie jaar geleden mijn cliënt werd. Een lvb’er van midden dertig met sterk autistische trekken en een dramatisch verleden van instellingen en een leven op straat. Een heel moeilijke, getraumatiseerde man die eigenlijk niet aanspreekbaar was. Zo ook niet op de vervuiling van zijn woning die steeds erger werd. Het stonk er vreselijk en je moest je er letterlijk een weg banen door bergen rotzooi: volle vuilniszakken, verpakkingen en beschimmelde etensresten.

Na een half jaar aftasten, besloot ik tot een strakke aanpak: duidelijke afspraken en sancties als hij

0
94

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.