Je kunt meer doen dan je denkt

Goede voeding is van levensbelang, zeker voor kwetsbare mensen. Eten en drinken zijn niet alleen belangrijk voor de gezondheid, maar hebben ook een sociale kant. Er zijn allerlei manieren om op dit gebied iets voor mensen met dementie te betekenen. Jeroen Wapenaar, medeauteur van het boek 'Eten en drinken bij dementie', zet do's en dont's op een rijtje.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Dementie is veel meer dan geheugenverlies. Mensen met dementie vergeten mogelijk te eten of te drinken, of producten die over de datum zijn weg te gooien, maar er gebeurt veel meer bij dementie. Eten en drinken lijkt soms routine, maar het vraagt behoorlijk wat van de hersenen. Lopen naar de supermarkt, groente en fruit vinden, afrekenen, aardappels schillen, bestek kunnen hanteren, dat zijn al vijf onmisbare vaardigheden. En omdat hun hersenen steeds meer beschadigd raken, kunnen mensen met dementie met dergelijke vaardigheden steeds meer moeite krijgen, dan wordt eten en drinken dus ook lastiger. Plannen en organiseren, bij eten en

0
33

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.