Venray in verandering: Het brukske en de jaloerse secretaris-generaal

Het Brukske telt zeventig verschillende nationaliteiten. Over de transities in de meest multiculturele wijk van Venray. ‘We zijn aan het pionieren.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Brukske, de leukste wijk van Venray!’, zegt www.​brukske.​nl. De gemiddelde Venraynaar heeft er nauwelijks weet van. Die weet slechts dat in Brukske (spreek uit: Bruukske) veel allochtonen wonen, en dat de wijk bestaat uit een ‘binnenring’ met sociale huurwoningen en een ‘buitenring’ met koopwoningen. Vanwege dat hoge aantal allochtonen werd deze wijk in de volksmond ook wel ‘Bronxke’ genoemd. En toen in 2005 aan de randen van de wijk grote borden verschenen met de slogan ‘Brukske: mooi anders’, kalkte een lolbroek het woordje ‘is’ tussen ‘mooi’ en ‘anders’. Dat soort humor. Zo’n imago.

Wat doe je dan

0
21

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.