Ervaringskennis benutten bij beleid en uitvoering

Gemeenten zijn verplicht cliënten of hun vertegenwoordigers te betrekken bij de beleidsontwikkeling en uitvoering van de Participatiewet en de Wmo. Bij het inrichten van deze cliëntenparticipatie heeft de gemeente beleidsvrijheid. Er is wel een kader vastgelegd, maar wat is eigenlijk de praktijk?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Met de komst van de drie decentralisaties kiezen steeds meer gemeenten voor een brede sociaal domeinraad. Zodat deze raad hen integraal kan adviseren op het terrein van werk en inkomen, zorg en jeugdhulp. We zien dat gemeenten op zoek zijn naar nieuwe vormen van cliëntenparticipatie. Bij de Landelijke Cliëntenraad (LCR) worden we benaderd door cliënten en cliëntenraden die zich zorgen maken dat cliëntenparticipatie verdwijnt en wordt vervangen door burgerparticipatie. Dat zijn adviesraden die worden bemenst door betrokken burgers en waar cliënten geen of nauwelijks onderdeel van uitmaken. Cliënten maken zich zorgen dat hun stem

0
34

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.