Doe vooral chill over religie’

Er zijn steeds meer Nederlandse jongeren die de islam een belangrijke plaats in hun leven toebedelen. Tegelijkertijd groeit in Nederland het taboe op religie. Ook bij professionals. ‘Je voelt het ongemak, alsof ze op een mijnenveld lopen.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Stock

Wat moet je als jongerenwerker wanneer jongens zich fel uitlaten over meisjes met een losse hoofddoek en ‘te strakke broek’? Wat als een meisje niet mee mag doen aan een activiteit omdat er jongens zijn? Of als een kraamverzorgster de vader van een baby niet de hand wil schudden? Of een meisje niet mag meedoen met Sinterklaas?

Het zijn vragen waar professionals in Nederland mee worden geconfronteerd. ‘Hoe groot is de ruimte in de Nederlandse samenleving voor islamitische uitingen en hoe krijgt die ruimte in de praktijk vorm?’, verduidelijkt senior onderzoeker Ahmed Hamdi van het Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS)

0
244

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.