De ongekende mogelijkheid van het alledaagse

Voor het eind vorig jaar verschenen onderzoek van Michael Kolen volgde hij jongeren met een licht verstandelijke beperking, binnen de context van verschillende zorgorganisaties, ieder een dag lang in hun doen en laten. Hij heeft niet alleen gekeken naar hun relatie, maar onderzocht nadrukkelijk ook de beïnvloeding van die alledaagse omgang door de institutionele context, zoals regels en protocollen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het onderzoek laat zien dat het antwoord op de vraag wat goede lvb-zorg is niet enkel van buiten hoeft te worden bepaald, maar in de onderlinge dynamiek van de alledaagse omgang kan worden gevonden. Om dit te kunnen zien, zal men echter de dominante ethiek van de zorg (waarnemen, interveniëren, streven naar gewenst effect) moeten erkennen en opzij kunnen zetten. Eind vorig jaar verscheen De ongekende mogelijkheid van het alledaagse, een proefschrift over het alledaagse leven van jongeren met een licht verstandelijke beperking (lvb) (Kolen 2017). Voor dit kwalitatief-empirisch en conceptueel onderzoek werden jongeren met een licht verstandelijke

0
14

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.