Arbeidsmarkt in cijfers en trends: Gebruik van de no-riskpolis in kaart gebracht

Werkgevers die mensen met een arbeidsbeperking in dienst hebben, kunnen bij ziekte van deze medewerker een beroep doen op de no-riskpolis. Van de regeling wordt minder gebruik gemaakt dan zou kunnen. Dit blijkt uit onderzoek van UWV.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De no-riskpolis is een regeling die werkgevers compenseert voor de verplichting om bij ziekte van een werknemer het loon door te betalen. Het doel van de polis is om het werkgevers makkelijker te maken om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen of te houden.

Wanneer doen werkgevers een beroep op de no-riskpolis als een werknemer zich ziek meldt? Hierover is nog weinig bekend. Aan de hand van UWV-cijfers over het aantal Ziektewet-uitkeringen in 2015 en 2016 op grond van de no-riskpolis brengen we het gebruik ervan door werkgevers in kaart voor vier 

0
13

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.