Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lugubere vondst in GGZ-gebouw

Een 50-jarige inwoner van Venray heeft bij de politie aangifte gedaan van de vondst van menselijke lichaamsdelen in de kelder van een voormalige psychiatrische inrichting in Venray. De de politie heeft maandag een bericht hierover in het AD bevestigd.
Lugubere vondst in GGZ-gebouw

De man kreeg in 2006 de opdracht een voormalig mortuarium in het gebouw van het huidige GGZ-hoofdkantoor leeg te ruimen. Hij zegt daar in het bijzijn van getuigen emmers met ledematen en organen gevonden te hebben. In opdracht van zijn baas bij de GGZ moest hij de menselijke resten in een koeling doen, maar de volgende dag waren ze verdwenen.

De Venraynaar kon na vier jaar niet langer aan de hem opgelegde zwijgplicht voldoen. ‘Ik kon er niet meer van slapen’, zei hij maandag. ‘Ik vind het oneerbiedig hoe daar met de doden is omgegaan.’

Obducties
Een woordvoerder van de GGZ Noord- en Midden-Limburg bevestigde dat in het vroegere mortuarium tot midden jaren ’90 obducties plaatsvonden voor wetenschappelijk onderzoek. Daarbij werden lichaamsdelen op sterk water gezet. Meer kon hij hierover nog niet kwijt.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: ANP/Lex van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.