Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lokale AWBZ-middelen komende twee jaar gegarandeerd

Om de 'schwung' er op lokaal niveau in te houden heeft de Kamer steun gegeven om de voorbereidingen op de transitie AWBZ voort te zetten. De MOgroep adviseert welzijnsorganisaties daarom toch door te gaan met het voorbereiden op de transitie van de AWBZ-begeleiding en de jeugdzorg.
Lokale AWBZ-middelen komende twee jaar gegarandeerd

De MOgroep drong er in meerdere gesprekken over de AWBZ met Tweede Kamerleden op aan dat transitie-activiteiten en middelen vanuit VWS richting gemeenten, aanbieders en cliënten niet stopgezet mochten worden. Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten van het ministerie van VWS vroeg daarop om duidelijkheid van de Kamer. Op 28 juni gaf de kamer haar goedkeuring.

Gegarandeerd
Na dit overleg met de Tweede Kamer wordt aan de diverse koepels gemeld dat zij de middelen behouden om activiteiten van leden en lokale organisaties in gang te zetten. Deze middelen zijn gegarandeerd voor 2012 en 2013. De MOgroep heeft op maandag 2 juli 2012 overleg op het ministerie van VWS over de middelen voor invulling van het ondersteuningsprogramma.

Bron: MOgroep / ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.