Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Kamer: te weinig druk op werk bijstandontvangers’

Het kabinet zet te weinig druk op de ketel om bijstandsgerechtigden aan de slag te krijgen, vindt een deel van de Tweede Kamer. CDA-Kamerlid Eddy van Hijum wil dat het kabinet meer ambitie toont. Dat zei hij dinsdag in het wekelijkse vragenuurtje van de Kamer.
‘Kamer: te weinig druk op werk bijstandontvangers’

Van Hijum ondervroeg staatssecretaris Paul de Krom van Sociale Zaken over berichten dat van de 1000 bijstandsgerechtigden die zijn benaderd voor werk in de kassen in het Westland, er tot dusver maar 11 een contract aangeboden hebben gekregen. Hij wilde weten hoe dat mogelijk is.

Werkgevers
Ook VVD en SP hadden kritiek. Volgens Sadet Karabulut van de SP willen veel werklozen maar al te graag een baan, maar staan werkgevers niet op hen te wachten. Veel bedrijven zouden liever Oost-Europese werknemers inzetten.

Westland
Volgens De Krom is het nog te vroeg om conclusies te trekken over het project in het Westland, een initiatief van een Rotterdamse wethouder. Van de circa 1000 benaderde werklozen zijn er nog ruim 400 in de running. Pas in het najaar valt er iets te zeggen over het succes van het project. De Krom wil dat de Kamer daarop wacht.

Volgens de bewindsman is het kabinet wel degelijk ambitieus als het erom gaat bijstandsontvangers aan het werk te krijgen. Hij wilde daar echter ‘geen getal op plakken’.

 

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.