Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jeugdzorg zit ondanks extra geld met handen in het haar

Door corona is de situatie van veel jongeren onzeker en uitzichtloos. Rondom de persconferenties zien instellingen voor jeugd-ggz het aantal suïcidepogingen stijgen. Er was al 200 miljoen vrijgemaakt en daar komt nu nog 613 miljoen euro bij. Met dit geld moeten de ruim 350 Nederlandse gemeenten de wachtlijsten voor crisishulp wegwerken.
Hoe kan de basiszorg voor jongeren met psychische klachten zó worden uitgevoerd dat de jongere en het gezin het beste wordt geholpen?
Foto: iStock
Premium

Reshma Roopram is wethouder jeugd in de gemeente Barendrecht en stuurde al eerder een brandbrief aan het demissionair kabinet en de Tweede Kamer. Ruim 150 gemeenten ondertekenden haar brief. Ze strijdt voor een samenleving waarin jongeren veilig, kansrijk en gezond opgroeien. Corona legt druk op de jeugdzorg. Vooral bij de specialistische jeugd-ggz lopen de wachtlijsten op. Roopram: ‘Deze hulp moet er gewoon zijn. Het gaat vaak over leven en dood.’

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.