Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Jeugdzorg heeft landelijk nummer voor crisisopvang nodig’

Een landelijk nummer voor crisisplaatsen moet tijdsverspilling bij jeugdzorg voorkomen, stelt het Rotterdamse raadslid Zeki Baran. Medewerkers die een crisisplek nodig hebben voor een kind moeten met een telefoontje naar een centraal nummer weten waar deze plek beschikbaar is.
'Jeugdzorg heeft landelijk nummer voor crisisopvang nodig'

Nu is het nog zo dat hulpverleners vaak alle instellingen stuk voor stuk moeten afbellen voor kinderen die met spoed uit huis worden geplaatst. ‘Dat is monnikenwerk. Hulpverleners zitten soms uren achter de telefoon en al die tijd kunnen ze zich niet bezighouden met het kind zelf’, aldus Baran (PvdA). Hij vraagt er het Rotterdamse college om het voortouw te nemen en bij minister Rouvoet aan te dringen op een landelijk nummer.

Database
Rotterdam kent een centraal nummer waar Jeugdzorg naartoe kan bellen. Wanneer er echter gezocht moet worden in een grotere regio, zoals de provincie of in heel Nederland, is er geen centrale database beschikbaar. Zo schrijft Baran in een brief aan het college. Volgens het raadslid wordt zo de capaciteit bij Jeugdzorg niet optimaal benut en draagt dit bij aan de wachtlijsten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.