Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Interim-bestuurder wil oorzaak ‘puinhoop’ Zonnehuizen weten

Zonnehuizen in Zeist, de antroposofische organisatie voor hulpverlening aan jeugd en volwassenen, wil precies weten hoe de instelling in een paar jaar tijd een financieel tekort van 17 miljoen euro kon oplopen. Bestuurder ad interim Charles Laurey heeft daarom woensdag een advocatenkantoor opdracht gegeven de mogelijkheden te onderzoeken voor juridische stappen tegen oud-bestuursleden. Zonnehuizen moest begin deze week uitstel van betaling aanvragen.
Interim-bestuurder wil oorzaak 'puinhoop' Zonnehuizen weten

Laurey zei woensdag dat hij het personeel en anderen op dit moment niet kan uitleggen hoe ‘de puinhoop’ is ontstaan. ‘Medewerkers worden straks ontslagen zonder een vertrekpremie en niemand weet hoe het zo is gekomen.’ Laurey vroeg de medewerkers vorige week al om een loonoffer, maar dat verzoek staat in de ijskast, sinds er uitstel van betaling is aangevraagd.

Wanbeheer

Er loopt al een onderzoek naar mogelijk wanbeheer onder het oude bestuur. Laurey drong eerder bij oud-bestuursleden aan op opening van zaken, maar kreeg volgens eigen zeggen geen enkele reactie. Daarom wil hij het nu via de juridische weg proberen.

Overname

Er hebben zich zorgondernemers gemeld die delen van Zonnehuizen willen overnemen. De instelling beheert 6 huizen voor volwassenen en 14 kinder- en jeugdinstellingen. Er werken honderden mensen. Laurey denkt dat hij met de bewindvoerder tot een ‘maatschappelijk aanvaardbare oplossing’ kan komen, zei hij woensdag.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.