Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Instellingen moeten eind 2009 werken met elektronisch kinddossier

Eind 2009 moeten alle instellingen in de jeugdgezondheidszorg (jgz) werken met digitale dossiers voor de kinderen. In de toekomst moet het elektronisch kinddossier kunnen aansluiten bij het elektronisch patiëntendossier in de zorg. Dat schrijft minister Rouvoet (Jeugd en Gezin) aan de Tweede Kamer.
Instellingen moeten eind 2009 werken met elektronisch kinddossier

Om dat voor elkaar te krijgen moeten de huidige papieren dossiers gedigitaliseerd worden. Daarvoor moeten instellingen zelf de benodigde software aanschaffen en ervoor zorgen dat hun medewerkers ermee kunnen werken.

Gemeenten
De gemeenten treden op als financier. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) begeleidt gemeenten en jgz-instellingen bij de invoering. Daarvoor krijgt de VNG subsidie van het ministerie van Jeugd en Gezin.

Invoering in 2009
Alle jgz-instellingen moeten begin 2009 al bezig zijn met het invoeren van de digitale dossiers. Eind 2009 moeten de instellingen met digitale dossiers werken. Elk kind krijgt dan vanaf het eerstvolgende contactmoment met de jgz een digitaal dossier.

Aansluiting
Informatie uit de dossiers moet landelijk elektronisch kunnen worden overgedragen, als de kinderen in zorg komen bij een andere jgz-instelling. Dit moet snel, beveiligd en betrouwbaar gebeuren. Minister Rouvoet geeft daarbij de voorkeur aan aansluiting bij het Landelijk SchakelPuntvan de AORTA-zorginfrastructuur. Te zijner tijd kan dan worden aangesloten bij het Elektronisch Patiënten Dossier in de zorg.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.