Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Huisrobot Pillo beheert je pillen

Er wordt weer een nieuwe stap gezet in de digitalisering van de zorg. Op dit moment wordt gewerkt aan de ontwikkeling van Pillo, een huisrobot en medicijndispenser in één.
1-Pillo-goed.gif
Op dit moment wordt gewerkt aan de ontwikkeling van Pillo

In de medicijndispenser van Pillo kunnen ongeveer 250 pillen opgeslagen worden. Dit kunnen medicijnen, maar bijvoorbeeld ook vitaminepillen zijn. Doordat de robot op basis van gezicht- en stemherkenning werkt, kan hij de juiste persoon op het juiste moment zijn of haar medicijnen of vitaminen aanbieden.

Mantelzorger

Pillo kan ingezet worden voor meerdere personen. Via een app die gedownload kan worden op verschillende smartphones, kunnen de gebruikers van Pillo instellen welke medicijnen en vitaminen van wie zijn. Daarnaast kan Pillo herhaalrecepten bestellen als de voorraad opraakt en mantelzorgers een bericht sturen als iemand vergeet om zijn of haar medicatie in te nemen.

E-health is een actueel thema. Staatssecretaris van Rijn: ‘E-health is geen abstracte toekomstmuziek. E-health is al op allerlei manier voorhanden in de praktijk van alledag, het leven van cliënten wordt er vandaag al beter van.’ Lees meer >>

Tele-consult

Verder is het ook mogelijk om de huisrobot vragen te stellen op het gebied van gezondheid. In een promotievideo laten de makers zien dat Pillo bijvoorbeeld antwoord kan geven op de vraag hoeveel calorieën een voedingsmiddel bevat. Ook is er een optie om een tele-consult te voeren met een zorgverlener.

Prototype

Op dit moment loopt er een crowdfunding om Pillo verder te ontwikkelen. Het eerste prototype werkt al en de makers willen nu verder om te zorgen dat de robot in 2017 daadwerkelijk te koop is. De beoogde kostprijs is 599 dollar per robot.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.