Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Het Dorp kiest voor diversiteit

Het Dorp in Arnhem verandert de komende jaren van een woonvoorziening voor gehandicapten in een wijk waar mensen met en zonder handicap naast elkaar wonen. Een deel van de huidige bewoners blijft op het terrein wonen, anderen verhuizen naar kleinere voorzieningen in de buurt. Dat meldde Siza, eigenaar van Het Dorp, maandag.
Het Dorp kiest voor diversiteit

Mies Bouwman
Het Dorp is sinds 1962 landelijk bekend door de grote inzamelingsactie op televisie met Mies Bouwman. Anno 2011 is de voorziening gedateerd en aan het einde van de levensduur. Het Dorp sluit niet meer aan bij de wensen van mensen met een handicap, aldus Lydia Helwig Nazarowa van Siza.

Terugbrengen
Het plan is het aantal aangepaste woningen van 300 terug te brengen naar ruim 200. De vrijgekomen ruimte wordt ingenomen door 125 nieuwe huizen voor de reguliere woningmarkt. De bestaande bebouwing zal grotendeels verdwijnen. De afgelopen jaren vertrokken al tientallen bewoners van Het Dorp naar kleinere woonvoorzieningen in de omgeving. In november vertrekt de laatste groep naar een voorziening op een steenworp afstand.

Open karakter
Het Dorp wordt volgens Siza een wijk met een open karakter waar mensen met en zonder handicap door elkaar heen wonen. Ook komen er winkel-, sport- en onderwijsvoorzieningen. Siza hoopt uiterlijk begin 2013 te kunnen starten met de werkzaamheden, die deels worden betaald uit Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ).

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/ Foto: ANP Herman Pieterse

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.