Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Heerlen meest sociale gemeente van Nederland’

De gemeente Heerlen heeft het meest sociale beleid van Nederland. Dat is de conclusie van de Lokale Monitor Werk, Inkomen en Zorg 2012. Hiermee toetst de FNV iedere twee jaar het sociaal beleid van Nederlandse gemeenten op het gebied van het armoedebeleid, de sociale werkvoorziening en de thuiszorg.
'Heerlen meest sociale gemeente van Nederland’

Heerlen heeft ten opzichte van de toetsing in 2010 heel wat verbeteringen doorgevoerd. Zo volgt de gemeente een jaar lang mensen in de bijstand. De meeste andere gemeenten doen dit slechts een half jaar. Ook hoeven mensen minder lang te wachten bij het aanvragen van een bijstandsuitkering (24 dagen) en is het tarief voor de huishoudelijke hulp verhoogd naar minstens 22.33 euro.

Beleid
‘Dit is de kroon op het werk voor ons. Wij zetten ons gemeentebreed, dus van links tot rechts in de raad, in voor mensen die het in de huidige economische tijden moeilijk hebben. Saamhorigheid staat bij ons hoog in het vaandel en we willen dus dat iedereen een kans heeft om aan de Heerlense gemeenschap deel te nemen. Sociaal beleid is daar natuurlijk een belangrijk onderdeel van,’ aldus een trotse burgemeester Paul Depla.

Resultaten

In totaal namen 182 gemeenten deel aan de Lokale Monitor Werk, Inkomen en Zorg (LMWIZ). De resultaten werden dinsdag gepresenteerd.

 

Bron: Blik op nieuws/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.