Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Haagse scholen moeten afspiegeling van de wijk zijn

De gemeente Den Haag en de Haagse schoolbesturen hebben een convenant ondertekend om integratie in het basisonderwijs te bevorderen. Daarin staat dat scholen een afspiegeling moeten zijn van de buurt.
Haagse scholen moeten afspiegeling van de wijk zijn

Kinderen van verschillende culturen en achtergronden moeten elkaar via het onderwijs leren kennen. Ouderinitiatieven om kinderen in de eigen wijk naar school te laten gaan worden gestimuleerd, net zoals ontmoetingsprojecten tussen kinderen met verschillende culturele achtergronden.

Ervaringen delen
Wethouder Sander Dekker (Onderwijs, Jeugd en Sport): ‘Bij integratie in de samenleving speelt het onderwijs een cruciale rol. Het is heel belangrijk dat kinderen van uiteenlopende culturen op jonge leeftijd ervaringen delen. Op die manier komen verschillende werelden samen.’

Gemengde wijken

Op vijftien schoollocaties in Den Haag is sprake van zwarte of witte scholen in gemengde wijken. Ouderinitiatieven moeten ervoor zorgen dat deze scholen (weer) een afspiegeling worden van de wijk. Door middel van voorlichting en het mogelijk maken van groepsaanmeldingen van ouders worden ouders gestimuleerd en ondersteund om een school in de buurt te kiezen.

Ontmoetingen
Op 62 schoollocaties is er sprake van zwarte of witte scholen overeenkomstig de samenstelling in de wijk. Op deze scholen starten activiteiten die ontmoetingen tussen kinderen van verschillende culturen en achtergronden mogelijk maken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.