Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Grote verschuiving bij thuiszorg Breda

Vanaf januari 2012 kunnen inwoners van Breda in plaats van uit 17 zorgaanbieders nog maar uit vijf aanbieders kiezen voor huishoudelijke verzorging. Het gevolg is dat van de bijna 5000 klanten negentig procent op zoek moet naar een nieuwe zorgaanbieder of een pgb moet aanvragen. Dat meldt dagblad BN de Stem.
Grote verschuiving bij thuiszorg Breda

De gunning aan de vijf aanbieders is het resultaat van de aanbesteding, waarmee de gemeente dit jaar is gestart. De nieuwe zorgaanbieders zijn Thuiszorg In Holland, Surplus Zorg, T-zorg en Thuiszorg VDA, en Actief Huiszorg. Daarvan zijn de laatste twee nieuwe partijen. Alleen Surplus Zorg is al actief in Breda. Het college heeft een alternatief zorgplan van de hand gewezen, waarbij acht van de bestaande zorgorganisaties de huishoudelijke zorg zouden gaan aanpakken.

Poetsen
Careijn Thuiszorg is de grootste verliezer in deze aanbesteding. De zorgorganisatie zal de 700 personeelsleden, onder wie vijftien zorgmanagers, deze week informeren. In hoeverre personeel bij de gegunde instellingen terecht kan, is nog maar de vraag. Regio-manager Hans Bogaard zegt in de krant erg bezorgd te zijn. ‘Huishoudelijke verzorging is meer dan alleen poetsen. Cliënten zijn vertrouwd met onze mensen. Het is ook problemen signaleren, mensen helpen waar nodig is. Komt nog bij dat de werkgelegenheid een enorme knauw krijgt

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: BNdeStem/Beeld: Stock.xchng

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. het gaat hier niet om 15 zorgmangers , maar in totaal om 15 mensen op kantoor, waar van 5 teammanager en 8 planners ( waarvan maar een enkele full timer ) Zij werken keihard om de planning voor de 3000 klanten en 700 medewerkers op orde te houden !

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.