Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGZ en Sociale dienst willen informatie uitwisselen

Informatie-uitwisseling tussen GGZ-instellingen en de sociale dienst Amsterdam kan voorkomen dat mensen met een psychische aandoening ten onrechte worden gekort op hun uitkering. Onderzoek moet uitmaken of dit mogelijk is.
GGZ en Sociale dienst willen informatie uitwisselen

Het doel van de informatie-uitwisseling is dat de sociale dienst weet wanneer een persoon een psychische aandoening heeft. Voor deze personen is het misschien te veel gevraagd om de informatieplicht strikt na te leven, zo meldt het weekblad Binnenlands Bestuur.

Tijdig
Wanneer bepaalde informatie, zoals werkbriefjes, niet tijdig wordt ingeleverd dan wordt de uitkering ingetrokken door de sociale dienst. Volgens het weekblad gebeurt dit vaak zonder te onderzoeken waarom iemand dit niet op tijd doet. ‘Het is de vraag of het redelijk is om van daklozen of mensen met bepaalde psychische problematiek te verlangen dat ze op vaste momenten werkbriefjes inleveren’, zegt een woordvoerster van de dienst in het blad.

Privacy
Dit probleem komt niet alleen in de hoofdstad voor. Door het hele land hebben GGZ-cliënten conflicten met sociale diensten en uitkeringsinstanties. Het uitwisselen van informatie tussen de instellingen is lastig vanwege het medisch geheim en de privacy van de patiënt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.